Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicin – arvostelu

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicin, on huippusuositun kirjailijan Xavier Martínezin uusin teos. Kirja vie lukijan jännittävään tarinaan sokeasta miehestä, joka tietoisesti kieltäytyy näkemästä Titanicia. Tässä arvostelussa tutustumme tarkemmin teoksen juoneen, kerrontatapaan ja yleisvaikutelmaan.

Juoni

Kirjan päähenkilö on sokea mies nimeltään Santiago, joka saa tietää Titanicin ensimmäisestä matkasta ja sen myöhemmästä traagisesta kohtalosta. Vaikka Santiago voisi saada takaisin näkönsä erityisellä leikkauksella, hän päättää olla hyväksymättä tätä mahdollisuutta. Tarina etenee Santiagoa ympäröivien ihmisten epäuskoisten reaktioiden ja heidän yritystensä vakuuttaa Santiagoa ottamaan leikkaus vastaan. Santiagon päättäväisyys kiinnostaa myös paikallisia medioita, jotka tekevät hänestä otsikoita.

Kerrontatapa

Martínez käyttää teoksessaan kolmannen persoonan kerrontatapaa, mikä antaa lukijalle etäisyyttä ja mahdollistaa objektiivisen näkökulman tarinaan. Tämä vahvistaa myös Santiagon päätöksen dramaattisuutta ja herättää lukijan pohtimaan, millaisia syitä sokea mies voi olla kieltäytymään näkönsä saamisesta. Martínezin ilmaisu on vaikuttavaa ja kuvauksellista, mikä auttaa lukijaa eläytymään tarinan tapahtumiin ja tunnelmiin.

Yleisvaikutelma

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicin on vangitseva ja mieleenpainuva lukukokemus. Tarina herättää syvällisiä ajatuksia muun muassa valinnanvapaudesta ja hyväksynnästä. Martínezin taitava kerronta pitää lukijan otteessaan alusta loppuun saakka. Tarinan lopun käänne yllättää ja jättää lukijan pohtimaan sokeuden voimaa lukuisilla tasoilla. Kokonaisuudessaan teos ansaitsee kiitosta omaperäisyydestään ja teemansa syvällisestä käsittelystä.

Artiklen Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicin – arvostelu har i gennemsnit fået 4.7 stjerner baseret på 29 anmeldelser